Acces interzis la internet pentru funcționarii publici din Singapore

_89912081_gettyimages-187249912

Funcționarii publici din Singapore vor avea interzis la accesarea internetului de pe calculatoarele de lucru, incepand din luna mai a anului viitor. Miscarea are drept scop de a bloca “potențiale scurgeri din e-mail-urile de la locul de munca și partajarea de documente pe fondul amenințărilor sporite de securitate”, a declarat ziarului Straits Times. Oficialii au declarat că angajaților din cadrul guvernului le va fi, de asemenea, interzis sa transmita orice fel de informații legate de locul de muncă catre e-mailuri personale. Singaporezii au răspuns cu șoc și scepticism on-line.

Unii considerau ca mișcarea contrazice inițiativa mult promovata privind tehnologia din Singapore.

Alții au considerat ca sugestia ca măsura sa se aplice, de asemenea, cadrelor didactice, care nu se ocupă cu informații atat de sensibile, ar fi extrema. Angajații vor avea în continuare  e-mail-uri. Ei vor avea, de asemenea, posibilitatea de acces la internet de pe dispozitivele lor personale și vor exista terminale de internet dedicate.

Aceasta este o miscare foarte rar facuta de un guvern. Băncile, uneori, selecteaza care dintre angajații lor au acces la internet, menținându-l numai personalului orientat spre client. Sau limitează accesul la anumite site-uri care pot fi dăunătoare. Partajarea de fișiere este adesea restricționată în companii din motive legate de securitate, deoarece angajații pot descărca accidental virusi de pe site-uri sau sa partajeze informații sensibile on-line.

http://www.bbc.com/news/world-asia-36476422

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =