Acesta este omul care înebunește Facebook

RTX1JMJQ

Fondatorul aplicației foto Snapchat, Evan Spiegel, respinge o ofertă de miliarde din partea regelui Facebook, Mark Zuckerberg. Omul are tupeu. I-au ieșit calculele la listarea la bursă.

În urmă cu trei ani magnatul Facebook, Mark Zuckerberg l-a abordat pe Evan Spiegel care avea atunci doar 23 de ani. Spiegel a renunțat la facultate, la fel ca Zuckerberg și trăiește astăzi o ascensiune fenomenală în industria IT din SUA. Spiegel a fondat Snapchat, o aplicație prin care se pot trimite fotografii care dispar după un timp. Snpachat este de asemenea o aplicație care se dedică aproape complet portretelor, a trecut demult vremea în care trebuia să întorci telefonul mobil ca să poți să îți faci un selfie.

Zuckerberg nu a fost însă la Spiegel pentru a bea o cană cu ceai. Fondatorul Facebook a mirosit încă de pe atunci magnitudinea succesului Snapchat și cât de periculos ar putea fi acesta pentru compania sa. Trei miliarde de dolari americani i-a oferit Zuckerberg lui Spiegel pentru a prelua 100% din Snapchat. Întâlnirea s-a oprit la prima ceașcă de ceai, pentru că Spiegel a refuzat categoric oferta. Mișcare ce se dovedește acum inteligentă.

Presa americană speculează că, compania mamă a Snapchat, Snap, se va lista la bursă în primăvara acestui an, iar anunțul ar trebui să sosească săptămâna următoare. Ar fi cea mai mare listare bursieră din domeniul IT de la IPO-ul comerciantului online din China, Alibaba, în anul 2004, Snap fiind evaluată la 25 de miliarde de dolari.

În spatele acestui succes se află Spiegel. În octombrie 2015 coperta revistei italiene de modă Vogue a declarat că doar cunoscătorii au în vizor această aplicație. În anul 2011 Spiegel a dezvoltat ideea din spatele aplicației într-un curs de design de produs ținut la Universitatea Stanford. La scurt timp mai târziu el s-a lăsat de studii și și-a fondat aplicația. Printr-o avere privată de 2,1 miliarde, revista Forbes l-a clasat în 2015 ca fiind cel mai tânăr miliardar al tuturor timpurilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Das-ist-der-Mann-der-Facebook-narrt-article19683262.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =