Acesta este summit-ul

3fe4f2b8d47cf21ba2222f3132ac5134

La Davos în acest an totul va fi diferit. În loc să se discute despre “conducere responsabilă” cum era planificat, forumul va fi dominat de atacurile lui Trump și ale votului Brexit. Mântuitor va fi Xi Jinping, liderul comunist chinez.

A fost o plăcere pentru mulți, dar anul acesta președintele american nu va participa. Probleme de organizare. În această săptămână se sărbătorește la Davos în cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) o reuniune anuală ritualică, iar antreprenorul imobiliar american va fi investit în funcția de președinte al Statelor Unite printr-un show gigantic.

În multele discuții și întâlniri ce vor avea loc anul acesta în munții elvețieni președintele american va fi însă nelipsit. Atacurile sale asupra comerțului liber, în direcția Europei, a comerțului cu China și a globalizării, sunt sărbătorite încă o dată prin interviul său pentru ziarul Bild.

Motto-ul celei de-a 47-a ediții anuale a WEF este “guvernare adaptivă și responsabilă”. Dar astfel de lucruri vedem prea puțin în zilele noastre. Tema centrală este în mod clar noul președinte american și felul în care deciziile sale vor afecta comerțul liber, globalizarea precum și reputația Europei. Marea Britanie este și ea o chestiune problemă pentru că va trebui să suporte consecințele unei retrageri din Uniunea Europeană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Das-ist-der-Gipfel-article19558661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =