ORADEA FACE PARTIE

646x404

PARTIA DE LA SLANIC MOLDOVA CONSTRUITA DE ACOMIN ORADEA

Staţiunea balneoclimaterică Slănic Moldova (judeţul Bacău), supranumită „Perla Moldovei“, ajunge pe harta destinaţiilor cu pârtii de schi, după finalizarea construcţiei primei pârtii, în urma unei investiţii de 25,2 milioane de lei (circa 5,7 milioane de euro), din care 34% au fost fonduri europene.

„Inaugurarea pârtiei se va face pe 6 martie. Obiectivul este să creştem numărul de turişti din Slănic Moldova, staţiunea fiind în declin în ultimii ani. În opt ani de la punerea în funcţiune a pârtiei vrem să ajungem la 35.000 de turişti, faţă de 27.500 cât avea în 2009, potrivit ultimelor date“, a spus Silviu Botez (29 de ani), manager de proiect, din cadrul direcţiei de dezvoltare durabilă, subordonată Consiliului  Judeţean Bacău.

Pârtia are o lungime de 1.440 metri şi este prevăzută cu instalaţie de transport pe cablu (telscaun), instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont. Instalaţia pe cablu poate transporta 1.200 de persoane pe oră. Pârtia a fost construită de compania Acomin Oradea, potrivit managerului de proiect.

„Mai avem un proiect pe fonduri europene, construcţia unui complex de agrement cu aqualand,  tenis, patinoar“, a spus el. Aceasta este prima pârtie din judeţul Bacău. În staţiunea balneoclimaterică Slănic Moldova există circa 1.200 de locuri de cazare în unităţi turistice (hoteluri, vile, pensiuni).

—————————————————————————————————————————————————————————–

.1471087_10201295491929885_1737037589_n copy….iarna ce e rece  e rece…

………O blonda intra in magazin si vede un obiect necunoscut. Ea intreaba:
– Ce este?
– Termos. In el ce este cald se pastreaza cald si recele – rece.
Ea il cumpara, iar a doua zi merge la serviciu. Prezinta obiectul colegilotr:
– Aceasta este noul meu termos. In el ce este cald se pastreaza cald si recele – rece
Cineva intreaba:
– Si ce ai in el?
– Doua cesti de cafea fierbinte si o inghetata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − 28 =