AIRBUS VINDE BINE

  • Fabrice Bregier, Airbus President and CEO, and Li Hai, President of CASC shake hands at a signing ceremony at the Elysee Palace in ParisCumpărături chinezești

Președintele chinez Xi Jinping se află în Europa iar cu această ocazie a efectuat câteva cumpărături. În Franța au fost încheiate un număr de 50 de acorduri în valoare de 18 miliarde de euro, pentru achiziția a 70 de aeronave doar de la compania franceză Airbus.

 

În a doua vizită a liderului de stat chinez, Xi Jinping, în Franța s-au încheiat o serie de acorduri importante între cele două țări. Președintele francez François Hollande a decalrat miercuri la Paris că au fost legate în total 50 de acorduri în valoare totală de 18 miliarde de euro. Cei doi șefi de stat au fost într-o după-amiază la Palatul Elysee pentru ceremonia de semnare a acordurilor.

 

A fost semnat, printre altele, acordul prin care producătorul chinez de automobile Dongfeng va participa cu capital la suferindul concern francez PSA Peugeot Citroën. Dongfeng urmează să investească aproximativ 800 de milioane de euro și va deține în viitor 14% din acțiunile grupului. În același timp statul francez va participa în aceeași măsură pentru a evita prosibilitatea chinezilor de a prelua controlul asupra grupului. Familia Peugeot însă va pierde controlul companiei.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/airbus-china-kauft-70-flugzeuge-von-dem-konzern-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 70