Acord tarifar la Fiat Chrysler

c8343944-9385-4445-9d97-8b4558cb614c

Acord tarifar la Fiat Chrysler

Cine lucrează la Fiat Chrysler poate să câștige pentru același job ori 20 de dolari pe oră, ori numai 11 dolari. Acest sistem de două clase va fi însă eliminat. Este însă neclar când se va face acest lucru.

Sindicatul american UAW vrea să elimine complet plățile inegale din cazul producătorului auto Fiat Chrysler. După datele informatorilor, compania și UAW au încheiat un acord prin care noii angajați ai companiei să aibe de asemenea posibilitatea de a câștiga sumele pe care le câștigă colegii lor care fac aceeași treabă de multă vreme.

În prezent la Fiat Chrysler există un sistem pe bază de două clase, după care noii angajați câștigă cu 9 dolari pe oră mai puțin, ceea ce poate conduce la conflicte în interiorul companiei. După acordul recent încheiat, nivelurile diferite de plată vor fi eliminate în timp.

Angajații ce au pătruns în companie după anul 2007 puteau ca până acum să câștige maxim 19,28 dolari pe oră. Această limită va fi eliminată în următorii ani, în locul acesteia va fi instituită o limită de 25 de dolari pe oră. Informatorii nu pot însă să spună cât de mult va dura acest proces și unde va fi limita superioară a salarizării. Pentru veteranii de la linia de asamblare regulile rămân, cu toate acestea, neschimbate.

Șeful Fiat Chrysler, Sergio Marchionne și președintele UAW, Dennis Williams, au confirmat acordul, detaliile însă nu au fost prezentat pe larg. Sindicatul vrea să prezinte detaliile către membri în următoarele zile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mitarbeiter-sollen-gleich-viel-verdienen-article15940216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 34