Acordul cu creditorii Greciei este aproape

alexis-tsipras

Premierul Alexis Tsipras spune că acordul cu creditorii Greciei este aproape, după întâlnirea cu Jean-Claude Juncker

După întâlnirea de miercuri noapte cu oficialii europeni la Bruxelles, premierul elen Alexis Tsipras spune că Grecia a fost aproape de o înțelegere, iar autorităţile de la Atena vor face vineri plata de 300 milioane de euro datorată FMI, evitându-se astfel un default.

Potrivit unui purtator de cuvant al Comisiei, președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker l-a invitat pe Tsipras “pentru a discuta despre stadiul negocierilor dintre Grecia și partenerii săi internaționali”. Cu toate acestea, Tsipras a elaborat un plan al lui și a spus că intenționează să discute acest document la Bruxelles, făcând apel către partenerii din zona euro să demonstreze mai mult “realism” și îndemnând la un acord care ar scăpa Grecia de “asfixierea economică”.

Tsipras a spus jurnaliștilor la finalul întâlnirii că doar planul lui era realist. “La sfarsitul zilei cred că propunerile realiste pe masă sunt propunerile guvernului grec”, a spus Prim-ministrul.

“Eu cred că în câteva zile, în următoarele zile, vom fi mult mai aproape de un acord. Cred în orice caz, că acest acord este la vedere, dar trebuie să încheiem discuțiile cu un punct de vedere realist și sunt optimist că din partea Comisiei este intenția de a merge pe un punct de vedere realist “, a adăugat acesta.

In pragul falimentului, guvernul elen a fost rezistent la cererile creditorilor pentru reducerea pensiilor și creşterea taxelor de vanzari pentru a genera excedente bugetare mari, ce i-ar permite să plătească datoriile. Blocată din piețele de obligațiuni internaționale, Grecia nu a primit nici un ban de la trio-ul său de creditori din august anul trecut, iar cuferele sale sunt toate, dar goale.

http://www.ibtimes.co.uk/alexis-tsipras-says-eu-greece-deal-close-after-meeting-jean-claude-juncker-1504421

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4