Acordul de liber schimb Canada-UE deschide calea pentru un acord cu SUA

_76768744_2041758

Acordul de liber schimb Canada-UE ar putea deschide calea pentru un acord similar cu SUA
Canada și Uniunea Europeană au convenit asupra textului final pentru un acord de liber schimb care ar putea oferi un model similar pentru un acord comercial SUA-UE. Afacerea încheiată marţi va reduce tarifele între Canada și UE cu 98% și ar putea impulsiona schimburile comerciale cu 20%, sau aproximativ 20 de miliarde de dolari. Documentul de 1,500 de pagini trebuie va mai trebuii tradus în 23 de limbi și revizuit de către avocați.

Este de așteptat să fie ratificat de către 10 provincii din Canada și 28 de state membre ale UE până în 2016. Mulți îl văd ca un șablon pentru negocierile comerciale SUA-UE. Acordul Canada-UE acoperă mai multe domenii decât negocierile de parteneriat comercial și de investiții transatlantic între SUA și UE. Acordul SUA-UE, in caz de succes, ar fi cel mai mare acord de liber schimb până în prezent, care acoperă o treime din comerțul mondial și aproape jumătate din economia mondială.

În principiu, acordul dintre cele doua parti, UE- Canada, a fost stabilit inca din octombrie anul trecut insa discutiile au intampinat numeroase probleme, pe teme diverse, pornind de la serviciile financiare si protectia investitorilor la modul de partajare a cotelor de carne de vita si branza.
http://www.bbc.com/news/business-28671105

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 8