Acordurile comerciale dintre SUA, Europa și Asia au dat un pas înapoi

_82955682_ship

Acordurile comerciale dintre SUA, Europa și Asia au dat un pas înapoi

Eforturilor vizând introducerea unor acorduri comerciale între SUA, Europa și Asia au fost afectate, după un vot în Senat. Marți seara, senatorii au respins un proiect de lege care ar permite președintelui să accelereze oferte comerciale prin Congres. Acest lucru înseamnă că Barack Obama nu va fi în măsură să încheie rapid pactele comerciale, cum ar fi Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) și Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț şi Investiții (TTIP).

Senatul a votat 52 la 45, opt din 60 de voturi necesare pentru a trece. Mişcarea impiedică adoptarea TTIP, un acord comercial între SUA și Uniunea Europeană.

Scopul TTIP este de a stimula economiile UE și SUA prin eliminarea sau reducerea barierelor din calea comerțului și a investițiilor străine. Unii sunt îngrijorați că TTIP ar putea submina dreptul guvernelor de a reglementa în interesul public.

TPP este un potențial pact comercial asemănător între Statele Unite, Asia și America de Sud. Acesta are ca scop să stimuleze creșterea economică în 12 țări într-o zonă de comerț care acoperă 40% din economia mondială. Un proiect de lege rapid este vital pentru încheierea TPP, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului în Japonia.

http://www.bbc.com/news/business-32717241

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =