Acționar majoritar sprijină armatorul Hanjin

hanjin-muss-einen-sanierungsplan-vorlegen-danach-entscheidet-das-gericht-ueber-die-zukunft-der-reederei

Al șaptelea cel mai mare armator din lume provine din Coreea de Sud și se află în prezent în proceduri de insolvență. Investitorii se tem pentru banii lor. Acționar majoritar al companiei, Korean Air, eliberează o sumă consistentă de bani. Un pas important pentru dezvoltarea unui plan de salvare.

După mai multe ezitări, cel mai mare acționar al armatorului coreean aflat în insolvență (Hanjin) alocă suma de 50 de milioane de euro. Consiliul de directori de la Korean Air au lansat un împrumut de 60 de miliarde de won (48,2 milioane de euro), care va fi introdus într-un fond de sprijin în valoare de 100 de miliarde de won, destinat salvării companiei. Restul investitorilor reacționează ușurați, pentru că se temeau pentru banii lor, cursul acțiunilor crescând brusc cu 30%.

Hanjin, care este al șaptelea armator ca mărime din lume, are datorii estimate la șase bilioane de won (4,8 miliarde de euro). În Coreea de Sud și SUA compania a înaintat cereri de insolvență și protecție în fața creditorilor, pentru a se putea salva în liniște.

La începutul lunii septembrie concernul mamă Hanjin a înființat un fond de sprijin pentru a asigura o operare ordonată a afacerilor. Numeroși clienți ai Hanjin Shipping și-au stornat comenzile. Porturile se feresc să accepte mărfuri ale navelor Hanjin, pentru că se tem că vor rămâne cu ele pe cap. Compania are timp până pe data de 25 noiembrie să prezinte un plan de salvare. O curte va decide atunci dacă se poate prelungi starea de insolvență sau dacă, compania nu are șanse de izbândă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Grossaktionaer-unterstuetzt-Hanjin-Reederei-article18701231.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 49 =