ACTIONARI IN PROCES

  • Deutsche BankDeutsche Bank, măsuri suplimentare

Deutsche Bank, a lansat o negociere, în litigiul său cu o serie de acționari nemulțumiți din SUA. Datoriile băncii au afectat prețurile acțiunilor lor.

 

Deutsche Bank este într-un alt proces în Statele Unite. Banca se află într-o dispută cu un număr de acționari din Statele Unite ale Americii, pe care i-a chemat la o negociere, conform avocaților care au declarat asta la Manhattan, New York, în timpul zilei de joi. Nu se știe încă dacă banca va trebui să plătească și despre ce sume este vorba. Deutsche Bank și acționarii nu au dorit să dea declarații.

 

Acționarii, inclusiv un fond de pensii și două fonduri mutuale, au dat vina pe Deutsche Bank pentru scăderea prețurilor acțiunilor pe care le dețin. Acestea au scăzut, din mai 2007 până în ianuarie 2009, pe parcursul crizei financiare, cu 87%. Acționarii au acuzat banca cu privire la faptul că aceasta și-ar fi maximizat profiturile pe spinarea acționarilor și ar fi ascuns riscurile la care banca a fost expusă. Au oferit credite imobiliare neperformante americanilor, iar cu vânzarea acestor hârtii de credit au câștigat sume mari de bani în perioada de boom. Dar investitorii au fost cei afectați de pierderi atunci când piața imobiliară din SUA s-a prăbușit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 35