Acționarii pedepsesc Metro pentru vânzarea Kaufhof

59201013-1-

Acționarii pedepsesc Metro pentru vânzarea Kaufhof

Aproape trei miliarde de euro au adus vânzarea magazinelor Kaufhof pentru gigantul comercial Metro. Potrivit analiștilor, o adevărată căruță de bani, care poate consolida compania. Acționarii Metro însă văd lucrurile altfel.

Vânzarea filialei de magazine Galeria Kaufhof către concernul comercial canadian Hudson`s Bay nu a dat pe spate acționarii Metro. Dimpotrivă, acțiunile au pierdut dimineață peste cinci procente și au alunecat sub pragul de 30 de euro. Astfel acestea au ajuns între timp lanterna roșie din indicele secundar MDax.

Expertul bursier al n-tv, Frank Meyer caută explicații pentru scăderea de curs a prețului de achiziție și face referire la faptul că acesta s-a redus mai puțin decât se anticipase.

Investitorii se așteptau la cel puțin 3 miliarde de euro, iar canadienii la 2,825 miliarde de euro. Un alt posibil motiv de discordie pe bursă este faptul că banii nu au fost utilizați pentru a acorda dividende speciale ci pentru reducerea datoriei cu 2,7 miliarde de euro, mai adaugă Meyer.

http://www.teleboerse.de/aktien/Aktionaere-strafen-Metro-fuer-Kaufhof-Verkauf-article15300701.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 89