Acționarii Postbank speculează pe supliment

3p3q0139

Acționarii Postbank speculează pe supliment

La cinci ani după cumpărare, Deutsche Bank vrea să scape de filiala sa. Suplimentar Postbank va fi retrasă de la bursă și apoi relistată la o dată ulterioară. De ce face Deutsche Bank asta? Și ce părare au investitorii?

Deutsche Bank vrea să se separe de Postbank în cadrul restructurării planificate pentru corporație. După ce compania mamă și-a crescut recent cota de la 94,1% 96,8% și a trecut astfel pragul necesar pentru un squeeze-out, o astfel de filială poate fi controlată total și micii acționari pot fi îndepărtați.

La adunarea generală extrordinară a Postbank din luna august decizia se va lua în mod oficial. Ei speră la o creștere a cursului pe termen scurt. Deutsche Bank și-a sporit controlul în filiala sa prin intermediul mai multor tranzacții de la 52% la 93,7% și a încheiat un acord de dominație cu Postbank, pentru majorarea plății compensatorii cu 0,18 euro la 25,18 euro. Investitorii puteau să își păstreze acțiunile la acea dată pentru că pragul de 95% nu a fost atins. Cine nu și-a vândut acțiunile sale către Deutsche Bank a primit de atunci încă un dividend de garanție de 1,66 euro pe an.

Acum situația este diferită iar rata de compensare pentru restul acționarilor prețul mediu al acțiunilor în ultimele trei luni înainte de anunțarea măsurii preconizate. Acest preț mediu este de 35,22 euro. Prețul curent este de 36,80 euro, iar acest lucru arată că mulți investitori pot specula acum obținerea unei prime substanțiale. După efectuarea anunțului acțiunile au urcat ca valoare cu aproape 15%.

http://www.teleboerse.de/aktien/Postbank-Anleger-hoffen-auf-mehr-Squeeze-Out-koennte-enttaeuschen-article14998356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =