Acționarii ruși se orientează către Trump

rtx2sqes

În ziua de după alegeri cursul burselor rusești a avut o dezvoltare pozitivă: investitorii speculează aparent că viitorul președinte american, Donald Trump, va ameliora sancțiunile împotriva rușilor.

Spre deosebire de tendința mondială, cursul acțiunilor din Rusia a suferit o dezvoltare pozitivă semnificativă după victoria în alegeri a lui Donald Trump. Cele două barometre bursiere importante ale comerțului rus cu acțiuni, RTS și Micex, au început ziua de după alegerile americane cu ușoare pierderi.

La câteva ore mai târziu indicele rusești și-au schimbat direcția: spre amiază RTS și-a sporit valoarea cu 1,1%. Micex a crescut cu aproape 1,4%. Chiar și rubla rusească s-a stabilizat în raport cu dolarul.

Rusia este o țară în curs de dezvoltare, care poate profita foarte mult de pe urma instalării lui Trump ca și președinte, spune Charles Robertson de la Bank Renaissance Capital. Există speranțe că Trump ar putea ameliora sancțiunile împotriva Rusiei.

Președinția sa oferă multe posibilități pentru creșterea economică mondială și mai puține confruntări geopolitice, spune directorul fondului național rus RDIF, Kirill Dmitriev, pentru agenția de știri RIA Novosti.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-Anleger-setzen-auf-Trump-article19046446.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =