Acțiunile Blackberry înregistrează creșteri de curs

De ani de zile Blackberry se află într-o stare de criză. Compania a decis să se concentreze pe sistemul de operare Android, precum și pe producția de smartphone-uri prin intermediul concernului chinez TCL. O hotărâre judecătorească ajută compania să se pună pe picioare.

Acțiunile pionierului smartphone, Blackberry, așteaptă la mijlocul acestei săptămâni o creștere substanțială de curs de câteva zeci de procente. Titlurile au urcat pe bursa Nasdaq cu 18,5%. Ele au fost astfel titlurile cu cea mai puternică creștere. Ca și motiv brokerii au menționat încheierea unui litigiu ce a durat ani de zile cu producătorul de cipuri Qualcomm.

Decizia unei curți arbitrare din San Diego a adus un compromis pentru Blackberry, care se vede acum îndreptățită la încasarea unei sume de 814,9 milioane de dolari plus dobânzi și costuri de judecată din partea Qualcomm. Acest lucru a fost anunțat de un purtător de cuvânt al Blackberry. Valoarea finală a compensației urmează a fi stabilită după o audiere suplimentară pe data de 30 mai.

Blackberry și Qualcomm au relații de ani de zile și vor fi în continuare parteneri apropiați în domeniul tehnologiei, spune directorul executiv al Blackberry, John Chen. Qualcomm nu poate contesta decizia. Titlurile au crescut în valoare cu două procente.

http://www.teleboerse.de/aktien/Blackberr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 86