Acțiunile companiilor de turism scad

2b43290c2d70f8720745883d8bcc4256

Rapoartele privind exploziile cu numeroase victime din Bruxelles nu îi lasă nici pe brokeri liniștiți. În primele reacții de pe piețe investitorii au pariat împotriva acțiunilor companiilor din domeniul turistic și transport aerian.

După atacurile de la Bruxelles cursul acțiunilor companiilor din industria de călătorie au pierdut semnificativ din valoare. La Frankfurt am Main cursul acțiunilor companiei germane Lufthansa a pierdut peste două procente, la Londra prețurile acțiunilor tour operatorului Tui au scăzut cu fix 2,9 procente. Chiar și în SUA acțiunile din domeniu au pierdut după startul tranzacționării.

În Europa indicii principali ai marilor piețe bursiere s-au situat sub valorile zilei precedente. Acțiunile industriei de călătorii au fost printre marii pierzători ai burselor de la Frankfurt, Londra sau Paris. În capitala britanică acțiunile IAG, concernul-mamă al British Airways și Iberia a raportat un minus de 2,96 procente. Concurentul Easyjet a pierdut de asemenea 1,33 procente. Cursul acțiunilor grupului hotelier InterContinental a pierdut 2,20%, iar ofertantul de croaziere Carnival 1,99%.

La Paris acțiunile companiei aeriene Air France – KLM au pierdut până la prânz 4,47%, iar operatorul de aeroporturi Aéroports de Paris 3,18%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tourismus-Aktien-geben-europaweit-nach-article17290461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =