Acțiunile Easyjet scad datorită Brexit

RTX2DKX2

Votul Brexit este o lovitură puternică pentru companiile aeriene din Europa. Decizia pune o presiune enormă în special pe companiile britanice. Dar și Lufthansa sau Air Berlin sunt afectate.

Compania aeriană britanică, Easyjet, a emis deja un avertisment pentru al treilea trimestru, Acțiunile au pierdut peste nouă procente din valoare. Rezultatele pentru cele trei luni de până la sfârșitul lunii iunie vor fi încarcate de mai mulți factori: pe lângă impactul referendumului privind păstrarea Marii Britanii în UE, mai există factorul prețurilor mici la bilete, grevele controlorilor de trafic aerian din Franța și efectele negative de schimb valutar, anunță conducerea companiei. Astfel că profitul va fi mai mic cu 28 de milioane de lire sterline decât arătau previziunile.

Avertismentul Easyjet urmează celui al concernului-mamă, British Airways. International Consolidated Airlines Group SA (IAG) a avertizat vineri că profitul va fi pus sub presiune datorită răcirii conjuncturii ca urmare a deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

Avertismentul de profit al celor de la Easyjet a tras în jos și alte acțiuni ale companiilor aeriene din Europa. Lufthansa și Air Berlin au pierdut între timp peste cinci procente. Ryanair a pierdut patru procente, iar Air France-KLM 2,6%. IAG vor raporta un rezultat cu 4,4% mai slab. Acțiunile Lufthansa au pierdut deja de vineri din valoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Easyjet-Aktien-brechen-wegen-Brexit-ein-article18053101.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3