Acțiunile Evotec au facilitat un salt al cursului

evotec

Evotec încântă investitorii cu cel mai bun trimestru din istoria companiei. Compania de biotehnologie a sporit semnificativ vânzările și rezultatul companiei, reafirmând obiectivele anuale. Cursul crește puternic.

Acțiunile companiei de biotehnologie Evotec au reprezentat cel mai mare câștigător al TecDax. Titlurile s-au scumpit cu fix cinci procente. TecDax a putut să crească doar ușor. Compania a punctat de asemenea cu declarația sa trimestrială.

Evotec s-a descurcat surprinzător de bine față de un prim trimestru relativ slab, spune un comerciant. Rezultatul Ebitda (earnings before interest, taxes, depreciation and amortization) a fost de 7,2 milioane de euro, deci cu mult peste estimările inițiale de 1 milion de euro. În special vânzările din domeniul principal de activitate, “Execute” au depășit semnificativ prognoza, iar acolo a rezultat un rezultat nesperat de mare.

Evotec și-a sporit vânzările în cele trei luni de până la sfârșitul lunii martie cu 74%, pentru un total de 7,5 milioane de euro. Toate domeniile de activitate precum și veniturile din cooperarea cu concernul farmaceutic Sanofi au contribuit la creșterea spectaculoasă. Rezultatul Ebitda ajustat a urcat la 7,2 milioane de euro, după ce concernul a înregistrat o ușoară pierdere în aceeași perioadă a anului precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Evotec-Aktien-vollfuehren-Kurssprung-article17657456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =