Actiunile globale au scazut brusc pe temerile legate de cresterea economica

_78238279_78238278

Actiunile globale au scazut brusc pe temerile legate de cresterea economica

Acțiunile globale au scăzut brusc din cauza preocupărilor investitorilor legate de creșterea economică la nivel mondial. In SUA, indicele Dow Jones a scazut aproape 300 de puncte, sau 1,8%, la 16,025, urmand apoi o revenire usoara. Piețele europene, de asemenea au scazut neasteptat.
Pe de alta parte, prețurile la petrol au continuat să scada, țițeiul Brent ajungand sub 85 dolari pe baril și petrolul brut american la 81.60 dolari.

Pe piețele bursiere, principalul indice al Frantei, CAC 40 a scăzut cu 3,6%, în timp ce indicele DAX din Germania și FTSE 100 din Regatul Unit au scazut aproape de 2,8%. Bursa de valori din Atena s-a închis cu 6,3% în timp ce randamentele obligațiunilor guvernamentale au crescut brusc. În altă parte, prețurile obligațiunilor de stat au crescut în timp ce investitori si-au vândut acțiunile.

Pe termen lung prețurile Trezoreriei SUA au crescut la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani,in timp ce randamentele au scăzut brusc. Randamentele obligațiunilor scad mereu când prețurile cresc, reflectând creșterea cererii pentru actele juridice.

http://www.bbc.com/news/business-29630624

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =