Acțiunile Infineon se prăbușesc

51274683

Acțiunile Infineon se prăbușesc
Este oare industria cipurilor din întreaga lume amenințată de un șoc? A profețit o companie din SUA că acțiunile producătorului german Infineon vor pierde puternic din valoare. Dar, de asemenea, o achiziție costisitoare ar fi de asemenea complicată.

Acțiunile Infineon au scăzut vineri puternic pe Frankfurt Stock Exchange. Hârtiile de valoare ale producătorului de cipuri au scăzut cu 6,6% la un minim anual de 7,19 euro. Mai târziu acestea s-au mai redus cu circa 4,3 procente.

Ca un motiv pentru scăderea prețului acțiunilor pe bursă poate fi avertismentul Microchip Technology în fața unei încetiniri a industriei. Producătorul american de semiconductoare stă în fața unei scăderi puternice a cererii. Această corecție se va răspândi în viitorul apropiat în întreaga industrie, spune CEO-ul, Steve Sanghi.

Compania sa a raportat venituri de 546,2 milioane de dolari în trimestrul anterior și a ratat proprile sale obiective (560 până la 575 milioane de dolari) și aștepatările pieței (circa 567 milioane de dolari). Tehnolgia de microcipuri a fondat rezultatul dezamăgitor cu încetinirea afacerilor din China. Acțiunile companiei americane listat pe bursa de la Frankfurt au scăzut cu 10 procente.

Alți participanți la piață fac referire la achiziția scumpă a International Rectifier din SUA. Pentru trei miliarde de dolari (2,26 miliarde de euro) concernul bavarez de cipuri vrea să preia rivalul american.

http://www.teleboerse.de/aktien/Infineon-Aktien-brechen-ein-article13758466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 48