Acțiunile Lenovo au scăzut cu 10% pe fondul micşorării veniturilor trimestriale

_88068027_gettyimages-466773885Cel mai mare producător de computere cu caracter personal din lume, Lenovo a înregistrat o scădere a valorii acţiunilor cu mai mult de 10%, după ce a raportat o scădere a veniturilor trimestriale pentru prima dată în ultimii șase ani. Compania chineză a declarat că veniturile au scazut cu 8% în perioada octombrie-decembrie, din cauza incetinirii cererii pentru smartphone-uri si computere. Cu toate acestea, Lenovo a obţinut un profit trimestrial mai bun decât cel preconizat la 300 milioane de dolari.

Analistii se asteptau la o scădere a veniturilor de aproximativ 243 milioane de dolari. Președintele Lenovo Yang Yuanqing a declarat că rezultatele companiei sale “, au fost afectate de încetinirea globală macro-economice, fluctuațiile monedei în piețele-cheie, precum și declinul pieței de PC-uri”. Lenovo a cumpărat Motorola Mobility de la Google în 2014 pentru 2,9 miliarde de dolari , ceea ce il aduce la statutul de al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume.

Cu toate ca afacerea nu a creat încă profit, Lenovo a rămas optimist în legătură cu potențialul său de pe piețele emergente precum Brazilia și India. Lenovo a realizat, de asemenea, un plan de agresiv de reducere a costurilor, care va vedea eliminarea a peste 3000 de locuri de muncă.

http://www.bbc.com/news/business-35480391

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 50