Acțiunile Lufthansa cresc în continuare

13601150

Din luna martie hârtiile de valoare Lufthansa au pierdut peste 40% din valoare. Însă în ultimele două săptămâni acestea și-au revenit. O majorare a prognozei aduce un nou impuls de cumpărare.

Acționarii Lufthansa pot să respire ușurați după scăderile semnificative de curs din ultimele luni. Acțiunile, împinse de o perspectivă optimistă, au urcat pentru cea mai mare companie aeriană germană cu fix 10 procente pentru un preț total de 11,51 euro. Lufthansa a fost astfel de departe cel mai mare câștigător din indicele german DAX.

În ultimele două săptămâni hârtiile au crescut în total cu peste o cincime. Astfel că au recuperat o parte din pierderile din lunile trecute. Din luna martie documentele companiei au pierdut fix 40% din valoare.

Un broker a declarat cu privire la majorarea surprinzătoare a prognozei Lufthansa că nimeni nu se așteaptă la ceva atât de rapid în cazul companiilor aeriene. Industria este încetinită de un amestec de greve, presiuni ale prețurilor, Brexit și amenințări teroriste. Astfel că nimeni nu se aștepta la perspective pozitive.

Lufthansa se așteaptă pentru anul 2016 la un rezultat operațional peste nivelul anului precedent. Dar în privința așteptărilor inițiale, de a depăși rezultatul record al anului precedent, în valoare de 1,82 miliarde de euro, concernul nu va putea să le îndeplinească.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lufthansa-Aktien-steigen-weiter-article18898446.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1