Acțiunile Sharp scad cu 20%

RTR41DX5

Acțiunile Sharp scad cu 20%

De mai mulți ani de zile Sharp se luptă pentru supraviețuire. Mii de locuri de muncă au fost desființate, iar din afacerile europene cu televiziune japonezii s-au retras. Acum ar trebui să sosească capital proaspăt.

Concernul japonez de electronice puternic afectata de probleme, Sharp, se gândește la o reducere de capital. Acest lucru a fost anunțat de către companie. Ca parte a planului de restructurare va fi preferată probabil o vânzare de acțiuni. De asemenea mai multe acțiuni vor putea fi colectate pentru a forma o nouă acțiune.

Pe bursă această veste a creat un șoc: Acțiunile Sharp au scăzut cu peste 20%. Este de așteptat ca Sharp să anunțe joi mai multe detalii. După informațiile Reuters, finanțatorii principali ai Sharp, Mizuho și Bank of Tokyo – Mitsubishi UFJ au promis Sharp 1,7 miliarde de dolari. În plus, o reducere de capital ar putea deschide calea pentru noi investitori.

În 2012 concernul care produce de la module solare, calculatoare de buzunar sau lămpi cu led-uri la televizoare sau display-uri pentru smartphone a fost salvat de la faliment cu trei miliarde de dolari. Atunci peste 5000 de locuri de muncă au fost reduse, iar Sharp a ieșit din afacerile europene cu televizoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sharp-Aktie-bricht-20-Prozent-ein-article15076641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 8