Acțiunile Tesla cresc semnificativ după ce Morgan Stanley crește prețul-țintă la 379 dolari

Acțiunile Tesla au beneficiat marți de o creștere semnificativă de valoare după ce Morgan Stanley a crescut prețul-țintă al acțiunilor pe o perioadă de 12 luni, de la 317$ la 379$. Analistul Adam Jonas a spus investitorilor că vehiculele electrice sunt așteptate să atingă un volum de 520 de milioane de unități până în anul 2040, iar orice constructor auto care caută să concureze în acest sector trebuie să aibe planuri pentru infrastructură de reîncărcare.

Infrastructura, sau lipsa ei, reprezintă “elefantul din cameră” în cazul evoluției vehiculelor electrice, spune Jonas într-o postare. În comparație cu alte OEM (Original Equipment Manufacturer), Tesla a făcut cea mai mare investiție proprie în superchargere și stații de încărcare la nivel global. În majoritatea comunităților, infrastructura este prea dezvoltată pentru a fi pregătită pentru extinderea flotelor de automobile electrice. Alte OEM-uri vor studia îndeaproape felul în care consumatorii reacționează la această dezvoltare a infrastructurii.

Tesla continuă să investească în extinderea și dezvoltarea rețelei sale de stații de încărcare rapidă, numite Supercharger, anunțând recent că s-a angajat să lanseze 1000 de superchargere în China până la finalul anului. În plus față de sistemul Supercharger, compania a început de asemenea să construiască stații de încărcare urbane care au ca obiectiv deservirea clienților din mediul urban, chiar și a celor unde încărcarea este dificil de realizat.

Estimarea ajustată de preț pentru documentele Tesla a survenit după o scădere cu aproape patru puncte procentuale după ce au apărut rapoarte din presă cum că Tesla construiește mare parte din exemplarele actuale de Model 3 cu mâna datorită faptului că liniile automatizare de producție nu sunt încă finalizate.

Tesla shares get a boost after Morgan Stanley raises price target to $379

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 38 =