Acţiunile Toshiba au crescut cu 10% pe perspectiva de noi împrumuturi

_88551885_gettyimages-84227554

Acţiunile Toshiba au crescut cu 10% în cursul zilei de joi, pe fondul unor rapoarte care spun că firma este pe cale de a asigura noi împrumuturi substanțiale pentru eforturile sale de restructurare. Compania se află în discuții cu mai mulți creditori japonezi pentru resursele de care are nevoie pentru a organiza afacerile in urma unui scandal de contabilitate masiv.

Gigantul de electronice speră la împrumuturi de până la 250 de miliarde de yeni (2,2 miliarde de dolari), a declarat Nikkei. Toshiba a confirmat că a purtat discuții, dar a declarat că detaliile nu au fost stabilite.

Ca parte a eforturilor de a echilibra situaţia, firma a anunțat reduceri de locuri de muncă majore și vânzarea mai multor fabrici și unități pentru investitorii externi. Toshiba are in prezent aproape 200.000 de angajaţi. Actiunile sale au pierdut aproximativ 40% din valoarea începând cu luna aprilie a anului trecut, atunci când știrile despre supraevaluarea profitului au început să apară.

În luna iulie, directorul executiv al companiei, președintele și alți șase directori de nivel înalt au demisionat din companie.

http://www.bbc.com/news/business-35713797

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 92