Activiștii derulează o inscripție de 400 de metri lungime

7ba3b37cc84ab43f57bd1b720de1ba8c

Indiferent că ești bogat sau sărac, tânăr sau bătrân, trebuie să existe un venit de bază pentru toată lumea. Susținătorii acestei idei au derulat o pancartă enormă în inima Berlinului, pentru a atrage atenția asupra acestui subiect. Pe aceasta a fost scrisă “cea mai mare întrebare din lume”.

Pentru a stimula dezbaterea pentru acordarea unui venit de bază necondiționat și în Germania, activiștii au derulat o pancartă enormă de peste 400 de metri în inima Berlinului. Pe strada 17 iunie dintre Coloana Victoriei și Poarta Brandenburg a afișat pentru mai multe ore mesajul: “ce ai face dacă venitul tău ar fi asigurat”. Pentru inițiatori, aceasta este “cea mai mare întrebare din lume”.

În Elveția cetățenii se vor putea decide săptămânile următoare cu privire la introducerea unui venit minim necondiționat. În acest context se dorește ca tema să se aducă mai mult în discuție și în Germania, spune co-inițiatorul Inițiativei Populare Elvețiene, Philip Kovce. Literele provin dintr-un poster cu o suprafață de peste 8000 de metri pătrați și cu o greutate de șapte tone, cu care activiștii au stabilit un record la Geneva la mijlocul lunii mai. Acum posterul, pentru care 1300 de susținători au adunat 200.000 de euro prin intermediul crowdfunding, va fi transformat în genți și rucsacuri.

În spatele acțiunii de la Berlin stă, printre altele, Inițiativa Cetățenilor pentru Un Venit Minim Garantat (BbG), precum și organizații care militează pentru introducerea de referendumuri naționale în Germania.

http://www.n-tv.de/politik/Aktivisten-rollen-400-Meter-Schriftzug-aus-article17805576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 57