Activitatea manufacturieră din China continuă să scadă

_83796399_china_sewing

Activitatea manufacturieră din China, continuă să scadă şi în luna iunie

Activitatea manufacturieră în a doua cea mai mare economie a lumii, China, s-a contractat pentru a patra lună consecutiv, dar sectorul a prezentat semne de stabilizare în luna iunie. Indicele managerilor de cumpărare HSBC / Markit (PMI) a crescut la 49,6, de la 49,2 în luna mai, peste previziunile de creştere de 49,4. Cu toate acestea, lectura preliminare a rămas sub marca 50, care separă contracția de expansiune.

Analistii spun ca au existat cereri în creștere pentru stimulare economică. Exporturile au scazut intr-un ritm mai lent decât se aștepta, însă companiile au redus mai multe locuri de munca, marcând cel mai rapid ritm de disponibilizări din ultimii șase ani.

Economistul Markit, Annabel Fiddes a declarat că sondajul privat a aratat o imagine mixtă despre starea sectorului vast de producție al Chinei. Aceasta de pe urmă, a introdus o serie de măsuri pentru a impulsiona activitatea economică din gigantul asiatic. În luna mai, banca centrală a redus, de asemenea, raportul de rezerve bancare cu un punct procentual, pentru a permite băncilor să împrumute mai mult.

http://www.bbc.com/news/business-33234915

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =