Activitatea poștală revine la normal; poștașii primesc o creștere salarială de 80 de lei brut/angajat și bonuri de masă de 11,5 lei

posta-1463593797

Activitatea poștală revine la normal;
Poștașii vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2017, de o creștere salarială de 80 de lei brut/angajat și tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi, mai mari cu 2,5 lei decât în prezent, potrivit înțelegerii dintre conducerea Poștei Române și reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

În acest context, conflictul de muncă declanșat săptămâna trecută de angajații Poștei Române în toată țara va înceta, iar activitatea poștală va reveni la normal.

Potrivit unui comunicat al Poștei Române remis luni AGERPRES, conducerea Poștei Române și reprezentanții SLPR au agreat, luni, schema de majorare a salariilor poștașilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017.

“În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la valoarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, față de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creșteri salariale de 80 de lei brut/angajat. Această schemă de majorare a urmărit principiile echității sociale, vizând angajații cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poștei Române și partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poștală va reveni la normali”, se arată în comunicatul Poștei Române.

Poșta Română își cere scuze tuturor clienților și partenerilor pentru situația creată și îi asigură că operatorul național de servicii poștale își va respecta toate obligațiile impuse prin lege și asumate în relația cu clienții.

Peste 15.000 de angajați din mai mult de 1.000 de subunități poștale au declanșat joi, 27 octombrie, proteste în toată țara, fiind nemulțumiți de salarizarea din sistem și de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiționa majorările salariale de concedieri.

Într-un comunicat de presă, conducerea Poștei Române a afirmat vineri că încetarea lucrului în unitățile poștale a adus pierderi companiei de 4,5 milioane de lei, în doar câteva ore, dar și că protestul poștașilor s-a aflat “în afara cadrului legal” și “a afectat semnificativ activitatea operatorului național de servicii poștale”.

Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.

Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990, nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50