Acumulatorii afectează cifrele Sony

eb831d950e3012ad3e43c030ffbf1d97

Amortizările afacerilor cu baterii, o cerere slabă pentru iPhone și o monedă japoneză puternică – al doilea trimestru comercial merge foarte prost pentru Sony. Iar profitul se evaporă.

Pierderile mari în afacerile cu baterii au eliminat mare parte din profitul Sony din al doilea trimestru. Gigantul japonez de electronice a câștigat din iulie și până în septembrie 4,8 miliarde de yeni, echivalentul a circa 41,8 milioane de euro. Ceea ce reprezintă o scădere de peste 85%.

Sony a anunțat anterior o amortizare de fix 33 de miliarde de yeni, pentru că concernul și-a vândut în pierdere afacerile sale cu baterii.

În perspectiva cererii tot mai slabe pentru iPhone și afacerile cu senzori de imagine merg tot mai prost pentru Sony, pentru că aceștia sunt implementați în diferite modele de smartphone-uri. Directorul financiar al companiei, Kenichiro Yoshida, a anunțat recent că va consolida activitățile desfășurate în relație cu producătorii chinezi de smartphone-uri.

Chiar și creșterea puternică a yenului în acest an este nefavorabilă pentru exportatori precum Sony, pentru că mărfurile lor devin mai scumpe pentru clienții din străinătate. Vânzările din trimestrul doi care s-a încheiat odată cu luna septembrie au scăzut corespunzător cu 10,8 procente pentru un total de 1,89 bilioane de yeni.

Profitul net al companiei pentru actualul an comercial 2016-2017, ce se va încheia odată cu luna martie, ar trebui să atingă 60 de miliarde de yeni sau 522 milioane de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Akkus-verhageln-Sony-die-Zahlen-article18978431.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5