Acuzații de lovitură de stat pentru Telefónica în Venezuela

După preluarea forțată a unei fabrici General Motors, guvernul din Venezuela amenință un alt mare concern internațional. Președintele Maduro acuză gigantul Telefónica, că ar fi instigat populația la proteste în masă.

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, acuză concernul spaniol de telefonie – Telefónica – că este responsabil pentru protestele împotriva sa și a guvernului, care au implicat până acum decesul a nouă persoane. Șeful statului a ordonat investigații împotriva Movistar, o subsidiară a spaniolilor. Într-o declarație televizată Maduro a declarat cu privire la proteste că Movistar ar fi sprijinit o lovitură de stat împotriva regimului.

Maduro mai este de părere că operatorul de telefonie ar fi trimis milioane de SMS-uri către clienții săi pentru a promova participarea la proteste. Movistar are fix unsprezece milioane de clienți în Venezuela, ceea ce corespunde unei treimi din populație.

Anunțul lui Maduro vine la o zi după ce autoritățile au preluat forțat o fabrică a producătorului american de automobile General Motors din regiunea Valencia. Agențiile de stat au confiscat fabrica, raportează publicația El Universal. De asemenea, chiar și conturile constructorului au fost înghețate. Orice fel de tranzacții, inclusiv plățile salariilor către angajați, au devenit astfel imposibile.

Președintele socialist din Venezuela, Maduro, a anunțat deja de anul trecut că are intenția de a prelua controlul firmelor. El acuză multe firme că boicotează țara și conducerea ei. Acesta a mai ocupat temporar o fabrică a concernului american Kimberly-Clark după ce producția de articole pentru igienă a fost întreruptă. Chiar și Coca-Cola, Kraft Heinz sau concernul chimic Clorox, toate din SUA – au fost afectate de astfel de acțiuni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Venezuela-zielt-auf-Telefonica-article19803818.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 33