ADAC cere 13 miliarde de euro de la Volkswagen

2,6 milioane de proprietari de automobile din Germania au fost victimele manipulărilor practicate de Volkswagen. Însă pentru clienții germani nu au existat până acum nici un fel de compensații precum cele oferite de cel mai mare producător auto în SUA. ADAC se mobilizează acum chiar și pentru membrii neasigurați.

ADAC cere din partea Volkswagen o plată benevolă de câte 5000 de euro pentru cei 2,6 milioane de proprietari de automobile pe care compania i-a înșelat prin manipulările practicate asupra motoarelor diesel. Suma s-ar ridica astfel la 13 miliarde de euro. Vicepreședintele ADAC, Ulrich Klaus Becker, a declarat la târgul automobilistic internațional IAA, că prin modificarea automobilelor ar putea rezulta daune pe termen lung. De aceea VW ar trebui să ofere o compensație clienților germani, similară cu cele oferite în SUA, dacă în Germania se impune aceeași obligație de modificare.

În SUA clienții au primit din partea VW o sumă de 5000 de dolari în cadrul unui asemenea program, a declarat Becker. Acest lucru ar trebui să se aplice și pentru clienții germani sau cei europeni. VW a subliniat însă că în Europa este vorba despre alte limite de poluare, altă situație juridică și faptul că există alte soluții tehnice. Aici compania a modificat între timp 2 milioane de automobile cu motor diesel, dintr-un total de 2,6 milioane, din mărcile VW, Audi, Skoda sau Seat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ADAC-fordert-von-VW-13-Milliarden-Euro-article20032559.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 32