Adaptarea angajatului trece in fata competentei la angajare

abilitaile_217943

Dacă în 2008 candidaţii erau interesaţi mai mult de nivelul salarial, iar managerul de competenţele tehnice ale acestora, acum lucrurile stau cu totul altfel, este de părere Dana Tudor Tănase, managing partner din cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Creative&Bright. 

Astăzi, gradul de adaptabilitate al angajatului la locul de muncă a devenit un factor important în procesul de recrutare. Dinamica pieţei muncii reprezintă în momentul de faţă o mare provocare pentru companii, în contextul în care schimbarea frecventă a jobului a devenit un lucru normal în rândul angajaţilor.

„Dacă înainte ne interesau foarte mult competenţele tehnice, acum ne intresează mai mult zona de soft skills – cât de uşor pot fi modelaţi angajaţii, cât de uşor putem să lucrăm cu ei, să îi dezvoltăm. Este important să avem specialişti în domeniu, dar acum ne interesează oamenii care se adaptează uşor la schimbare“.

Anul trecut Creative & Bright a avut afaceri de 200.000 de euro, iar pentru acest an este bugetat un avans cu 30% al vânzărilor faţă de anul trecut. În prezent, compania are 14 angajaţi şi peste 100 de colaboratori.

Compania primeşte solicitări de trainingurile de business şi de dezvoltare personală, de programe de well-being sau evenimente corporate, dar şi de teambuildinguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 16