Un leader fără adepţi, nu este un leader

happyemployeeUn leader fără adepţi, nu este un leader

 Un leader care nu are adepţi care să îl urmărească, nu merge nicăieri, face doar o plimbare. Dacă angajaţii tăi nu te urmează, ar fi bine să afli care sunt motivele.

            Nu te plac. Dacă nu te comporţi frumos cu angajaţii, cu siguranţă nu te vor urma, decât dacă le este frică de tine sau cred în viziunea ta. Cred că dacă vei acorda mai multă atenţie comportamentului tău faţă de ei, rezultatele ar fi mult mai bune.

            Nu au încredere în tine.

            Nu cred în viziunea şi direcţiile date de tine. Oamenii vor munci şi te vor urma dacă munca lor va aduce o schimbare în bine.

            Nu înţeleg de ce să facă ceea ce le ceri. Dacă nu le explici oamenilor de ce fac ceea ce le ceri, oamenii nu vor fi motivaţi şi nu vor pune pasiune în acea sarcină.

            Nu cred că îţi pasă de ei.

            Un se sima încurajaţi sau apreciaţi. Şi un simplu “mulţumesc” poate să îţi motiveze angajaţii. Asigurăte că le apreciezi eforturile şi le oferi cadrul şi resursele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea.

            Nu te respectă. Oamenii te vor respecta dacă cred în competenţele tale, abilităţile tale şi respectă persoana care eşti.

Nimeni nu este perfect, dar cei care îşi doresc să conducă oameni, se străduiesc mai mult să le dea oamenilor motive să îi urmeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =