Adevărul despre averea lui Donald Trump

imago65038093h

Adevărul despre averea lui Donald Trump

Donald Trump spune cu fiecare ocazie că el este putred de bogat. Dar în spatele fațadei de miliardar auto-proclamat este o cu totul altă poveste: falimentele. Și norocul. Și un om care se laudă mereu că este mai mult decât în realitate.

Donald Trump se laudă în timpul discursului său inaugural că este cu adevărat bogat. El mai adaugă că este mândru de averea sa și consideră că a făcut o treaba fantastică. Strălucitor, pompos și narcisit, Donald Trump este în prezent cel mai puternic candidat republican pentru funcția de președinte al Statelor Unite. El acuză și jinește imigranții mexicani, spunând că aceștia sunt violatori. De asemenea lovește în direct jurnaliștii la conferințele de presă, în fața camerelor de luat vederi. Dorința sa este de a construi un zid imens la granița de sud a SUA, pentru a împiedica imigranții ilegali să mai ajungă pe teritoriu american. Iar pentru acesta va trebui bineînțeles să plătească Mexicul.

Ideile sale și vorbele sunt în mod constant lipsite de conținut. Realitatea însă l-ar putea îndepărta pe Trump de la drumul ales: acela de a se instala la Casa Albă. Averea lui Donald Trump este nucleul candidaturii sale. Banul este pentru acest om, care nu a deținut niciodată o poziție publică, dovada competenței sale politice. Aura miliardarului ajuns miliardar prin forțe proprii îl înconjoară peste tot pe unde merge. Cu toate acestea este păcat și neplăcut faptul că în spatele său nu stă de fapt nici un fel de poveste de succes de genul “de la spălător de vase la miliardar”. De asemenea, el este mult mai puțin strălucitor decât era de așteptat, cu toate că își dă toată silința să se lustruiască.

Donald Trump s-a născut în anul 1946 ca fiu al unui puternic investitor imobiliar de la New Yrok. Familia sa și-a făcut banii cu ajutorul guvernului. În timpul marii crize din anii 30 aceasta a construit adăposturi subvenționate. În timpul războiului apoi aceasta a ridicat adăposturi pentru soldații din marină. În anul 1974 Donald a urcat pe poziția de conducere a firmei tatălui său, în valoare atunci de milioane de dolari.

Donald a restructurat compania și a investit în hoteluri, cazinouri și terenuri de golf. Și a cultivat o marcă proprie, prin care și-a cocoțat propriul nume pe acoperișul unor prestigioase clădiri precum Trump Tower de pe Fifth Avenue sau Trump Building de pe Wall Street. Astăzi însă imperiul său este constituit din parfumuri și articole de modă pentru bărbați, chiar și o agenție de modă. I-a plăcut mereu să gândească la scară mai mare decât o făcea tatăl său și nu l-a ascultat atunci când i-a spus să nu meargă către Manhattan, visul său fiind de a construi acolo clădiri gigant.

După 15 ani însă cu Trump la conducere firma a ajuns în pragul ruinei. În anul 1990 acesta a confirmat faptul că nu mai poate administra muntele de datorii și un pachet de ajutor pus la punct de aproape 70 de instituții bancare l-au salvat de la faliment.

“The Donald” își prezintă astăzi falimentul ca fiind o simplă restructurare controlată. Iar acesta consideră că singurul secret pentru succesul său este propria sa persoană. Acesta spune sus și tare din 2011 că a îndepărtat din calea sa multe firme și a câștigat multe războaie. Revista Forbes însă îl vede ca fiind o persoană bogată, dar care s-a născut deja cu argintăria în gură. A dus o companie medie la una de miliarde de dolari, astfel că celebrul miliardar primește doar cinci din cele maxim zece stele ale scalei create de revistă pentru a măsura contribuția proprie la obținerea averii miliardarilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Die-Wahrheit-ueber-Donald-Trumps-Vermoegen-article15831931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24