Adevărul despre înghețata degresată – Partea I

Imagini pentru Halo Top

În anul 2017 producătorul gigant de înghețată degresată pe nume Halo Top a depășit Häagen-Dazs și Ben & Jerry’s pentru a deveni brandul de înghețată numărul unu în SUA, cu peste 324.2 milioane de dolari în vânzări.

În acest an, Halo și-a atins maximul atunci când, compania a deschis două magazine de înghețată în Los Angeles unde fanii pot obține înghețata favorită în forme care nu se regăsesc în altă parte. Ceea ce îi atrage pe consumatori la înghețata Halo Top dar și la alte sortimente sărace în calorii, precum Breyers Delight, Chilly Cow, Enlightened, Three Twins, este faptul că acestea au un conținut redus de zahăr, calorii și grăsimi, sunt bogate în proteine și fibre și toate sunt preparate cu un îndulcitor natural, precum extractul vegetal de ștevie.

Aproape toate conțin erythritol, un alcool obținut din zahăr și folosit pentru a îndulci înghețata. Swell conține xylitol, alt tip de alcool din zahăr. Dar oare sunt aceste ingrediente potrivite pentru organismul nostru, în afara faptului că sunt sărace în calorii?

Dr Jessica D. Bihuniak, profesor asistent de nutriție clinică la NYU Steinhardt Department of Nutrition and Food Studies, ne spune că un aspect pozitiv este conținutul de fibre, calciu și proteine al acestor înghețate. Cu toate acestea, nu este sigur că aceste produse vor satisface toți indivizii. Dacă ne uităm la tabelul nutrițional, putem vedea de ce. Porțiile de înghețată convențională conțin mult mai multe grăsimi și calorii. Dar chiar și dacă consumați un recipient întreg odată, Halo Top atinge doar 280-360 de calorii, în funcție de aromă. Ce compensează diferența enormă de calorii față de înghețata clasică?

https://www.huffingtonpost.com/entry/halo-top-good-for-you-low-cal-ice-cream_us_5b451074e4b0c523e263b21a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 43 =