Adevărul despre înghețata degresată – Partea II

A farmer tends to stevia plants at a plantation in Lima, Paraguay.

Ingredientele de bază din impresionantele 25 de arome de lactate din meniul Halo includ lapte degresat, ouă, erythritol, fibre prebiotice, concentrat proteic din lapte, smântână, zahăr organic din trestie, glicerină vegetală (îndulcitor), arome naturale, sare de mare, gumă organică carob, gumă organică de guar și extract organic din frunze de ștevie.

În comparație, înghețata de vanilie de la Ben & Jerry conține smântână, lapte degresat, zahăr lichid (zahăr, apă), gălbenuș de ou, zahăr, gumă de guar, extract de vanilie și boabe de vanilie. Jurnaliștii au studiuat ingredientele din Halo Top, Breyers Delight, Chilly Cow, Enlightened, Slim Twin, Swell and Sweet Habit.

Stevia este un îndulcitor de intensitate ridicată care conține glicosiți de șteviol, folosit pentru a îndulci alimentele. Se spune că este de 200-400 de ori mai dulce decât zahărul de consum. Ștevia este caracterizată ca fiind un aliment non-nutritiv, deci are puține calorii sau chiar deloc. FDA precizează că frunzele de ștevie și extractele crude nu sunt considerate GRAS (Generally Recognized As Safe) și nu au aprobarea FDA pentru a fi utilizate în alimente.

Breyers Delight conține un tip de glicosit de șteviol numit rebaudiosidă A (Reb A), iar Chilly Cow conține extractul Reb M care este GRAS. Halo Top și Sweet Habit nu specifică ce tip de extract din frunze de ștevie folosesc, deci e greu de spus dacă e GRAS. În schimb ștevia este precizată printre ingredientele din Halo, iar Sweet Habit conține mai puțin de 2% din acest extract.

Din moment ce gustul dulce este în mod normal un semnal pentru corpul nostru că, am ingerat un aliment care conține un număr ridicat de calorii, unii cercetători sunt de părere că, consumul unui produs dulce care este lipsit de calorii poate conduce la tulburări ale apetitului și răspunsuri metabolice nefavorabile, spune Bihuniak. Animalele care consumă îndulcitori non-nutritivi au consumat în general mai multe calorii, au crescut în greutate și au prezentat niveluri ridicate de glucoză în sânge, comparativ cu animalele care au primit glucoză adevărată.

https://www.huffingtonpost.com/entry/halo-top-good-for-you-low-cal-ice-cream_us_5b451074e4b0c523e263b21a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 85