Adevăruri fundamentale, care iti vor schimba viața

AAEAAQAAAAAAAAlDAAAAJDliY2IyOTBhLTg4NDQtNGZhNi05ZDY2LWM2MmQ2OWEzZjYzYg

Marele succes este adesea precedat de eșec. Niciodată nu vei experimenta adevăratul succes până nu vei învăța să îmbrățișezi eșecul. Greșelile tale iti deschid calea pentru a reuși dezvăluindu-ti atunci când te afli pe calea greșită. Cele mai mari descoperiri vin de obicei, atunci cand te simti cel mai frustrat și mai blocat. Este această frustrare care te forțează să gândesti diferit, să te uiti în afara cutiei și sa desoperi soluția de care ai nevoie. Succesul are nevoie de răbdare și capacitatea de a menține o atitudine bună, chiar în timp ce suferi pentru ceea ce crezi.

A fi ocupat nu este egal cu a fi productiv. Uită-te la toată lumea din jurul tău. Toti par atât de ocupati, alergand de la o intalnire la alta si trimitand email-uri. Cu toate acestea, cât de mulți dintre ei sunt cu adevărat producători, într-adevăr reușind la un nivel înalt? Succesul nu vine din mișcare și activitate. Acesta vine din concentrare, de la asigurarea că timpul tau este utilizat în mod eficient și productiv. Ai la dispozitie intr-o zi, același număr de ore ca și toți ceilalți. A tale foloseste-le cu înțelepciune. La urma urmei, tu ești produsul finit, nu efortul. Asigura-te că eforturile tale sunt dedicate sarcinilor care obțin rezultate.

Tu ești la fel de bun ca si cei cu care te asociezi. Ar trebui să te străduiesti să te înconjori cu oameni care te inspira, oameni care te fac să vrei să fi mai bun. Și probabil o faci. Dar ce faci cu cei care te trag în jos? De ce le permiti sa faca parte din viata ta? Oricine care te face sa te simti lipsit de valoare, anxietate, sau neinspirat este o pierdere de timp și, foarte posibil, sa te schimbe dupa ei. Viata este prea scurta pentru a te asocia cu oameni de acest gen.

Traiesti viața pe care ai creat-o. Nu esti o victimă a circumstanțelor. Nimeni nu te poate obliga să iei decizii contrar valorilor și aspirațiilor tale. Circumstanțele pe care le trăiesti în ziua de azi sunt create de tine. De asemenea, viitorul tău este în întregime al tau. Dacă te simti blocat, este, probabil, din cauza ca ți-e frică să iti asumi riscurile necesare pentru a atinge obiectivele și a-ti trăi visele.

Frica este o sursa de regret. Atunci când totul este spus și făcut, vei plânge șansele de care nu ai profitat mult mai mult. Nu-ți fie teamă să iti asumi riscuri. Am auzit de multe ori oamenii spunand: “Care este cel mai rau lucru care se poate întâmpla cu tine? Vei muri? “. Cu toate acestea, moartea nu este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Cel mai rau lucru care se poate întâmpla este sa iti permiti să mori din interior în timp ce ești încă în viață.

Nu trebuie să aștepti scuze pentru a ierta. Viața merge mult mai lin odată ce ai lăsat supararile și chiar ai iertat pe cei care nu si-au cerut scuze. Ranchiuna permite evenimentelor negative sa iti ruineze fericirea de azi. Ura și furia sunt paraziți emoționali care distrug bucuria din viață. Atunci când iertam pe cineva, nu aprobăm acțiunile lor; pur si simplu ne eliberam de a fi victima lor veșnică.

Trăieste in prezent. Nu poti ajunge la potențialul maxim până când înveți să-ți trăiești viața în prezent. Nici o cantitate de vinovăție nu poate schimba trecutul, și nici o cantitate de anxietate nu poate schimba viitorul. Este imposibil să fii fericit dacă ești mereu în altă parte, în imposibilitatea de a îmbrățișa pe deplin realitatea (buna sau rea) din acest moment.

Stima de sine trebuie să vină din interior. Atunci când sentimentul de plăcere și satisfacție sunt derivate din compararea cu altii, nu mai esti stăpânul propriului destin. Cand te simti bine cu ceea ce ai făcut, nu permite opiniile sau realizările cuiva sa te afecteze. În timp ce este imposibil sa opresti reacțiile la ceea ce cred alții despre tine, nu trebuie sa te compari cu alții, și poti lua întotdeauna opiniile oamenilor cu pe un bob de sare. În acest fel, indiferent ce alte persoane se gândesc sau fac, aprecierea ta vine din interior. Indiferent de ceea ce cred oamenii despre tine în orice moment particular, un lucru este sigur- nu esti niciodata la fel de bun sau rau cum spun ei ca esti.

Viata e scurta. Nici unul dintre noi nu avem garantia zilei de mâine. Cu toate acestea, atunci când cineva moare în mod neașteptat ne determină să facem un bilanț al propriei noastre vieți: ceea ce este cu adevărat important, modul în care ne petrecem timpul și modul în care tratăm alte persoane. Amintește-ti în fiecare dimineață când te trezești că fiecare zi este un cadou și esti obligat să profiti din plin de binecuvântarea care ti-a fost data. În momentul în care începi să te comporti cum viata este o binecuvântare este momentul în care vei începe să te comporti ca una. La urma urmei, o zi mare începe cu o mare stare de spirit.

Schimbarea este inevitabilă- fii de accord cu ea. Numai atunci când imbratisezi schimbarea poti gasi ceva bun in ea. Trebuie să ai o minte deschisă și brațele deschise, dacă ai de gând să recunosti și sa valorifici, oportunitățile pe care schimbarea le creează. Esti obligat să eșuezi când continui sa faci aceleasi lucruri la care întotdeauna ai sperat ignorând schimbarea. La urma urmei, definiția nebuniei este de a face același lucru din nou și din nou așteaptandu-te la un rezultat diferit.

https://www.linkedin.com/pulse/fundamental-truths-change-your-life-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 93