Adidas ar putea rezilia contracte cu FIFA

Hainer

Adidas ar putea rezilia contracte cu FIFA

Investitorii de la Adidas consideră în continuare inacceptabilă cooperarea cu asociația fotbalistică FIFA, afectată de numeroase cazuri de corupție. Aceștia cer ca, cooperarea să se încheie. Șeful concernului Hainer are un rol cheie în noul început de la FIFA.

În cercul acționarilor Adidas se răspândesc critici vehemente asupra rolului producătorului de articole sportive ca sponsor de top a asociației fotbalistice FIFA. Adidas trebuie acum să verifice dacă contractele vor fi reziliate sau nu, spune Hans-Martin Buhlmann, președinte al Asociației Investitorilor Instituționali, pentru Welt am Sonntag. Astfel crește presiunea pentru un redesign al FIFA.

Potrivit perspectivei lui Buhlmann, Adidas nu poate cere angajaților săi o conduită corespunzătoare și potrivită politicilor companiei, dacă însăși compania este implicată în colaborări cu organisme care sunt în mod oficial corupte. Iar șeful Adidas Herbert Hainer ar putea prelua un rol cheie în restructurarea FIFA, crede Buhlmann. Exact ce sarcini i s-ar putea acorda, nu se mai precizează. Contractul lui Hainer la Adidas rulează până în martie 2017.

Șeful influentului grup de investitori, Buhlmann, a anunțat în cadrul adunării generale de acest an de la Adidas fix 3,2 milioane de acțiuni în valoare publică de circa 230 milioane de euro. El este astfel cel mai mare reprezentant al acționarilor privați. Capitalizarea de piață a Adidas se ridică la fix 15 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Adidas-soll-Fifa-Vertraege-kuendigen-article15250601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 37