Adidas bucură acționarii

65130529

Acționarii profită de un succes neașteptat la Adidas. Producătorul de articole sportive vrea să își majoreze dividendele, după ce anul trecut a înregistrat o creștere a vânzărilor și a profitului. Chiar și perspectivele pentru anul acesta sunt îmbucurătoare.

După o creștere substanțială a profitului pentru anul trecut, Adidas vrea să plătească din nou dividende mai mari către acționarii săi. Pentru anul 2015 deținătorii de acțiuni vor primi câte 1,60 euro pe acțiune, anunță concernul. În anul 2014 Adidas a menținut stabil nivelul dividendelor, la 1,50 euro pe acțiune, în ciuda unei scăderi a profitului. Anul trecut însă compania a crescut din nou față de concurenții Nike și Puma.

Datorită afacerilor bune din jurul mărcii Adidas și a unei cereri puternice de pe piețe din Europa de Vest și China, vânzările au urcat cu 16% până la un total de 16,9 miliarde de euro. Ajustat în fața efectelor valutare, excedentul a fost de 10 procente. După tragerea liniei, producătorul de articole sportive a câștigat fix 634 milioane de euro și astfel cu 30% mai mult decât în anul precedent. După proprile date Adidas a câștigat mai bine decât era de așteptat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Adidas-erfreut-Aktionaere-article17129811.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 56