Adidas divorteaza de Reebok

30859892

Sfârșitul unei relații
De ani de zile producătorul german de articole sportive Adidas se străduiește din greu să aducă pe calea cea bună subsidiara sa din SUA, Reebok. Potrivit informațiilor de la insideri, acest lucru ar putea avea acum un scop. Conform relatărilor, investitorii pentru divizie au prezentat o ofertă de miliarde de dolari.

Un consorțiu de investitori din Hong Kong și Abu Dhabi vrea să cumpere filiala americană a Adidas, Reebok. Potrivit insiderilor, părțile sunt deosebit de interesate de acest lucru, Consiliul de Supraveghere al Adidas a raportat o ofertă de cumpărare în jurul sumei de 1,7 miliarde de euro, după cum a informat și Wall Street Journal. Oferta vine ca un semnal față de divorțul inveitabil dintre Adidas și Reebok, relație ce durează de 8 ani de zile, ce nu aduce deloc succes producătorului german de articole sportive.

Jynwen Capital, un vehicul de investiții al familiei malaeziene miliardară Low, precum și fondul conducerii din Abu Dhabi stau în spatele acestui consorțiu, spun experții. Într-o scrisoare de la Adidas investitorii sunt susceptibili de a argumenta că Reebok va fi pe viitor o companie independentă și că a fost iminent ca această divizie să primească un viitor mai bun. Reprezentanții consorțiului au avut mai multe discuții cu directorii de la Reebok. Totuși este neclar însă cum Adidas va reacționa la oferta noilor investitori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Laesst-Adidas-Reebok-laufen-article13809686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28