Adidas rămâne loială FIFA

63540652

În ciuda multor scandaluri, producătorul de articole sportive Adidas își păstrează obiceiul de a oferi sprijin financiar pentru asociația mondială de fotbal FIFA. Cine vrea să vândă articole sportive, are nevoie de relații bune cu persoanele din asociații sportive și cluburi, acest lucru face parte din afacere, spune directorul consiliului de administrație, Igor Landau, pentru Frankfurter Allgemeinen Sonntagzeitung.

Contractul se va mai derula până în anul 2030. Ce s-a întâmplat însă în cadrul asociației sportive, este în continuare regretabil. Însă conștiința lor este curată, Adidas nefiind implicată în nici un scandal, spune Landau.

El speră de asemenea în păstrarea poziției de furnizor cheie pentru Federația Germană de Fotbal și prelungirea în vara acestui an a contractului, înainte ca directorul executiv Herbert Hainer să se retragă. Landau vrea de asemenea să se pensioneze în primăvara anului 2019. Ca și urmaș ar putea să îl prezinte chiar pe Hainer, pentru că acesta ar avea în urma sa perioada de doi ani de absență din conducerea companiei, necesară între schimbarea din conducerea companiei în consiliul de administrație.

Pe plan intern se pare că deja a fost decis ca Hainer, care va fi înlocuit de fostul CEO al Henkel, Kasper Rorsted, să ocupe în continuare fotoliul său din consiliul de administrație al gigantului club de fotbal Bayern München, după despărțirea de Adidas. Landau a spus că informațiile corespunzătoare vor fi publicate la momentul oportun.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Adidas-haelt-der-Fifa-die-Treue-article17699976.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =