Adidas va putea fi din nou “Made in Germany” cu tehnologia viitorului, roboti de pantofi

3bdd92a992d20c022019ed36216138a8

Industria de articole sportive se pregătește pentru tehnologia viitorului. Roboții sau imprimantele industriale vor putea fi în viitor capabile să producă îmbrăcăminte sau pantofi. Iar Adidas testează deja o astfel de tehnologie într-o fabrică a sa din Germania.

Producătorul de articole sportive, Adidas, aduce înapoi acasă producția de articole textile. La 23 de ani după ce practic toate fabricile din Germania ale concernului au fost închise, compania demarează un nou proiect “Made in Germany”. În toamna acestui an 500 de perechi produse pe o linie pilot din Germania vor ajunge pe piață, anunță concernul la Ansbach. Începând de anul viitor producția ar trebui să devină una de serie. Circa jumătate de milion de perechi de încălțăminte ar putea fi produse în fiecare an în Germania. Până acum Adidas are doar o fabrică la Scheinfeld, în care poate produce încălțăminte pentru fotbal.

Proiectul va putea fi realizat prin intermediul progreselor din automatizare. Pantofii vor fi produși aproape exclusiv de roboți. Împreună cu Oechsler AG, Adidas a construit o fabrică de 4600 de metri pătrați pentru producția comercială de serie. O altă fabrică este deja planificată pentru anul viitor, ea urmând să fie ridicată în SUA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Adidas-bald-wieder-Made-in-Germany-article17769641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 5