Administrația Trump a făcut apel la decizia unui judecător federal de suspendare a decretului anti-imigrație

Administrația Donald Trump a anunțat vineri că a făcut apel la suspendarea, de către un judecător federal din statul Maryland, a celei de-a doua versiuni a decretului anti-imigrație care interzice temporar intrarea în SUA a refugiaților și a cetățenilor din șase state cu populație majoritar musulmană, transmite sâmbătă AFP.

Apelul a fost depus la un tribunal federal din Greenbelt, în Maryland (est). Dosarul va fi acum analizat de Curtea de Apel federală din Richmond (Virginia).

Judecătorul Theodore Chuang a suspendat temporar decretul joi dimineață, vizând măsura care interzice eliberarea de vize pentru cetățenii din șase țări musulmane. El a afirmat că acest nou decret reprezintă “concretizarea, planificată de mult timp, a interdicției de intrare (în SUA) a musulmanilor”.

Un alt judecător federal din Hawaii a suspendat la rândul său miercuri aplicarea decretului, semnat de Donald Trump la 6 martie și care urma să intre în vigoare joi. Magistratul Derrick Watson a apreciat în hotărârea sa că suspendarea temporară a decretului evită un “prejudiciu ireparabil”.

În cursul unei reuniuni publice la Nashville (sud), președintele american a denunțat decizia “eronată” a unei justiții care, în opinia sa, comite astfel “un abuz de putere fără precedent”. El a promis că va merge până la Curtea Supremă.

Textul controversat prevedea închiderea temporară a frontierelor americane pentru refugiații din lumea întreagă și suspendarea acordării de vize pe timp de 90 de zile pentru cetățenii din Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen.

Ordinul, care nu mai cuprinde Irakul și îi exceptează pe posesorii de vize și “green cards”, este versiunea atenuată a celui din 27 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 3