ADN uman si de sobolani descoperit in burgerii din SUA

burger-wooden-board

O analiza moleculara a produselor burger a scos la iveala ingrediente surprinzătoare. Platforma de analiză a produselor alimentare, Clear Labs, a testat 258 de produse diferite de burger și a descoperit in continut ADN uman si de sobolani, precum și burgeri vegetarieni care conțin carne în timp ce alții contin agenți patogeni. Aproximativ 3,6% din produse au fost “problematice”, potrivit cercetatorilor, cu 4,3%, care conțin ADN-ul patogen. Dintre cele 258 de probe, trei au obtinut testul pozitiv pentru ADN-ul de șobolan și unul pentru ADN-ul uman. Dintre produsele vegetariene, un număr mai mare de 23,6% au fost descrise ca fiind problematice. Doi dintre burgeri vegetarieni au conținut urme de carne de vită.

Toate cele 258 de produse testate au provenit de la 79 de mărci și 22 de comercianți cu amănuntul din California de Nord. Potrivit raportului, industria fast-food a avut un nivel scăzut de contaminare, dar un număr de burgeri au continut diferite valori nutriționale contrar celor afirmate de companii. Au fost de asemenea detectată o serie de alte substituții. De exemplu, ADN-ul de carne de porc a fost găsit într-o chiftea de carne de vită; ADN-ul de pui a fost găsit într-o probă de carne de porc proaspătă.

Paisprezece burgeri vegetarieni nu au avut ingredientele decloc. Agenții patogeni au fost găsiti în 4,3% din probe. Potrivit autorilor raportului, unul din șase americani vor avea de suferit intoxicații alimentare în fiecare an – dintre care 3.000 de cazuri vor fi fatale. Cel mai comun patogen a fost yersinia pseudotuberculosis, care “poate provoca simptome de tuberculoza la om, la fel ca şi la animale “.

Clear Labs, de asemenea, a lansat anterior un raport in care a găsit ADN-ul uman în produsele hot dog.

http://www.ibtimes.co.uk/us-burgers-test-positive-rat-human-dna-1559336

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 63