ADP si-a prezentat bilantul anului 2016, profit de 700.000 de euro

 

Joi 16 februarie 2017, Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public (ADP), a sustinut o conferinta de presa pentru a prezenta bilantul pe 2016 a institutiei pe care o conduce.

“Anul 2016 a fost un an bun, dar greu. În ceea ce privește investițiile realizate de ADP în cursul anului trecut, acestea s-au ridicat la 758.000 euro. Din punct de vedere comercial, putem spune că zona Rogerius este cea mai frumoasă zonă din oraș, iar acum, o dată cu finalizarea parcării subterane și a pasajului, este și o zonă complet funcțională. În ceea ce privește Aquaparkul Nymphaea, suntem mulțumiți de ce se întâmplă acolo, atât noi, cât și cei care i-au trecut pragul, deși începutul a fost foarte greu, deoarece am pornit de la zero, atât ca experiență, cât și în ceea ce privește personalul”, a spus Liviu Andrica în deschiderea conferinței.

Conform acestuia, printre principalele lucrari realizate anul trecut se numara parcarea și pasajul subteran de la Piața Rogerius, la Parcarea Independenței, la Piața Rogerius, extinderea și amenajarea cimitirului, modernizările de la Piața Nufărul și Piața Cetate, împrejmuirea Pieței Ioșia etc.

“Cele mai profitabile sectoare ale ADP rămân piețele. Noi avem mereu în vedere că o societate comercială nu este ca o instituție. Astfel, o societate prestează servicii contra cost și trebuie să aibă profit. Profitul ADP pe anul 2016 a fost de 700.000 euro, din care jumătate s-a întors către Primăria Oradea. Într-adevăr, noi primeam anual anumite subvenții de la Primăria Oradea, dar dăm o cotă mult mai mare înapoi, ca participare la profit. Din ianuarie 2017 nu mai primim subvenții de la primărie”, a mai declarat directorul Liviu Andrica.

Pentru anul in curs, institutia are urmatorele obiective: finalizarea parcării subterane de pe strada Independenței; amenajarea noii Piețe Obor; amenajarea unei parcări între hala veche a Pieței Cetate și blocul Cicero, dar și a unui drum care să lege această zonă cu strada Griviței; amenajarea din surse proprii a gardului de la cimitir spre Cartierul Europa; amenajarea de alte spații comerciale în hala veche, care să optimizeze veniturile; mutarea ADP în noul sediu admnistrativ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 55