SEFI CUMINTI

Cetatea-OradeaSEFI CU MINTI
                               A fost necesara o ruptura politica pentru dezvoltarea mintilor unite a sefilor alesi si nu numiti. Cei doi sefi cu’minti, Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) şi Ilie Bolojan, primarul Oradiei, au facut prima ivire publică în doi pe tema  „proiectelor cu paternitate comună”, Aeroportul Oradea şi „soluţia Bolojan” la problema Muzeului Ţării Crişurilor.„Până la finalul lunii martie intenţionăm, cele două administraţii, să elaborăm un caiet de licitaţie pentru operatori de noi curse pe Aeroport. Avem deja aprobată, de Oficiul Concurenţei şi comisia europeană de resort, subvenţionarea per capita, pe persoană îmbarcată. Sumele variază de la 20 de euro/pe persoană în primul an până la 16 euro în al cincilea an. Maximum de sumă pe an se învârte undeva la 500.000 de euro. Vom încerca să licităm două destinaţii şi să avem câte două curse pe săptămână pentru fiecare dintre ele”, a spus Popa.

                              „Toate contactele cu firme importante, cu hotelierii şi companiile din Oradea se rezumă la dilema „când vom putea ateriza la Oradea şi din alte oraşe din Europa, nu doar de la Bucureşti?”. Această schemă pe care o închide CJ, reabilitarea pistei şi subvenţionarea unor zboruri, face ca dezavantajul Oradiei în competiţie cu oraşe cu aeroporturi mai mari, vezi Cluj şi Timişoara, să fie anulat”, si-a justificat primarul fraternizarea cu judetul.

                                 Referitor muzeu… „Am decis ca împreună să supunem atenţiei celor două consilii intenţia de a muta Muzeul în Cetate, unde avem un spaţiu de 5.000 de metri pătraţi. La Garnizoană vor continua lucrările când se va elucida situaţia. Încercăm să mergem în paralel cu lucrările din Cetate şi de la Garnizoană, care va fi amenajată ca sediu administrativ al tuturor instituţiilor publice care sunt azi răspândite în oraş. Intenţionăm să finalizăm lucrările în 2015 şi în 2016 să putem folosi ambele sedii”, a spus Popa. „În vara anului viitor se încheie lucrările de reabilitare a Palatului Princiar din Cetate. Destinaţia iniţială a spaţiilor era doar parţial de muzeu. Amânarea mutării Muzeului în fosta Garnizoană a fost o oportunitate pentru a lua o decizie corectă pentru dezvoltarea Oradiei şi Bihorului: Cetatea în sine, dublată de exponatele Muzeului potenţează această atracţie. Şi este o decizie corectă în ceea ce priveşte modul de cheltuire a banilor publici”, a spus primarul.

—————————————————————————————————————————————————————————–

1471087_10201295491929885_1737037589_n copy…………sa speram ca cele doua idei nu se vor intilni cu moartea….

O blonda si o bruneta au un accident cu masina si se intalnesc cu moartea.Se duce bruneta. Moartea:-Cum preferi sa mori spanzuratoare, pistol sau scaun electric? Bruneta:-Hmmm… Scaun. Porneste scaunul nu se intampla nimic. Moartea:-Ai mare noroc e stricat poti pleca. Bruneta se intalneste cu blonda. Bruneta:-Vezi ca scaunul este stricat. Se duce blonda. Moartea:-Cum preferi sa mori? Blonda:-Hmmm… Spanzurare nu… scaunul este stricat deci impuscare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =