AEROPORT 28 mil

aeroportul-oradea

3pasc-aeroport-600x400-9        UPDATE AEROPORT ORADEA

Ieri publicam stirea referitoare la valoarea proiectului mereu amanat al extinderii aeroportului oradean.Iata ca joi, Preşedintele Consiliului Judeţean şi comandantantul Aeroportului Oradea au anunţat lansarea licitaţiei pentru modernizarea pistei de aterizare a aerogării, precum şi a sistemului de balizaj luminos.Postat pe SEAP în data de 21 ianuarie 2014, anuntul licitatiei aşteaptaofertele  până în 4 martie 2014, ora 9.                   Termenul de realizare a investiţiei este 30 septembrie 2015. Contractul de finanţare  va fi semnat în luna februarie şi ar putea participa premierul Ponta, a spus preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa. „Ni s-a dat această largheţe în manifestările noastre, pentru a scurta din timp”, a declarat preşedintele Popa, arătând că autoritatea  de management a acestor fonduri europene, de la nivelul Ministerului Transporturilor, alături de consultantul Comisiei Europene, JASPERS, au dat undă verde lansării licitaţiei.

Practic,pista aeroportului va fi reconstruită, cea nouă urmând să aibă 2.100 de metri lungime, faţă de 1.800 metri, cât are în prezent. Rezistanţa pistei va fi mult sporită, pentru a putea primi avioane mult mai grele decât cele care zboară acum spre Oradea, de tip ATR 42. De asemenea, se va realiza o platformă de îmbarcare, ce va permite staţionarea concomitentă a şase avioane, două avioane de tip Boeing 737, două de tip ATR 42 şi două de tip ATR 72. Se va construi şi o cale de rulare, ce va face legătura între platformă şi pista de aterizare/decolare.

Prin această investiţie se va face şi un balizaj luminos nou, ce va beneficia de propria uzină electrică, independentă faţă de ceilalţi consumatori ai Aeroportului, aşa cum cer normativele în vigoare.Comandantul Pasc, spunea ca după semnarea contractului de execuţie a lucrărilor, contructorul va depune un grafic prin care va arăta cât timp va ţine închis aeroportul. Iar dacă nu-l va respecta, va fi penalizat cu 50.000 euro pe zi! „Unul dintre criteriile de la licitaţie este cel care va ţine cel mai puţin aeroportul închis. După ce se semnează contractul, se stabileşte cu constructorul desemnat exact câte zile va fi închis Aeroportul. Cel care nu va respecta programul de închidere a Aeroportului, pentru fiecare zi de întârziere, vor fi 50.000 euro pe zi penalizare. De asemenea, dacă nu va respecta termenul impus de Comisia Europeană, adică 15 septembrie 2015, va suporta toate cheltuielile de întârziere a executării în termen”, a mai spus Gheorghe Pasc.

——————————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile

…………stim cu totii ca pe drumul spre aeroport s-au produs multe accidente, dar ca cel de jos, mai rar…….

Un polițist ajunge la locul unui accident unde o mașină a ieșit de pe autostradă, a omorât mai multe animale și a dărâmat un hambar. Îl ia deoparte pe Georgică, care abia se mai ținea pe picioare și se sprijinea de nevastă-sa și îl întreabă:

– Fii sincer, cât ai băut?

– Am băut zece beri și patru sticle de vin. Sunt beat, ce mai… zice Georgică.

– Știu că ești beat! zice polițistul nervos, dar ăsta nu e un motiv ca să o lași pe nevastă-ta să conducă!

———————————————————————————————————————————————————————————

AEROPORT 28 MIL EURO

Modernizarea aeroportului Oradea ar putea costa 28 de milioane de euro

 Aeroportul Oradea vrea sa contracteze lucrari de extindere si modernizare a suprafetelor aeroportuare, proiectul avand o valoare estimata de 125,5 milioane lei, inclusiv TVA (27,7 milioane de euro).

Proiectul vizeaza, printre altele, extinderea pistei de decolare – aterizare, realizarea a doua cai de rulare/degajare si a unei platforme de imbarcare – debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de sase aeronave, precum si modernizarea sistemului de balizaj, potrivit datelor din caietul de sarcini, transmite Mediafax.

Termenul pentru finalizarea contractului este de 18 luni de la data atribuirii.

——————————————————————————————————————————————————————————

regular_smile……………….aeroporturile sunt gandite pentru calaoriila distanta………….

Intrebare la Radio Erevan: – Care este avantajul unei relatii la distanta? Raspuns: – Toti patru sunt fericiti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30