Minunea s-a intimplat – a inceput extinderea pistei la aeroportul Oradea, la 250 euro/mp

 

flugzeug-Copyright-foray

Nu am facut inca o socoteala a timpului dedicat de catre dl Pasc Gheorghe, directorul Aeroportului Oradea, pentru obiectivul, cred, de viata al dansului, dar sunt cu siguranta peste 10-12 ani de cand zbaterea ca aeroportul nostru sa fie si international, s-a incheiat azi, cand am vazut cu totii ca lucrarile de extindere mult asteptate, au inceput.

2014-10-20 12.00.36

Dar iata despre ce e vorba: pista actuală, de 1.800 metri lungime şi 30 metri lăţime, va fi înlocuită cu una nouă, lungă de 2.100 metri şi lată de 45 metri, construirea unei platforme extinse, de 33.000 metri pătraţi, aptă să primească şi sase aeronave grele, concomitent, două căi de rulare, o instalaţie de balizaj cu semnalizare luminoasă a pistei pe întreaga lungime pe ambele parti, precum si o uzina electrica pentru tot aeroportul.

Asta inseamna o suprafata desfasurata de circa 125 mii de metri patrati, cu circa 32 mil euro-undeva la 250 euro/mp, restul vedeti dvs.

2014-10-20 12.00.15

Harald Braun (foto), managerul tehnic al firmei austriece Porr Construct, care în asocierea cu Teerag-Asdag Aktiengesellschaft şi Col-Air Trading, au câştigat licitaţia pentru aceasta lucrare de cca 32 mil de euro a subliniat “ne-am zbătut foarte mult să obţinem acest contract şi am depus o ofertă corectă şi bună care va permite terminarea lucrarilor peste un an, in 31 oct, chiar cu riscul unei penalitati zilnice de 50 mii euro daca perioada de inchidere a aeroportului va depasi 59 de zile iincepind din martie 2015.”

Faptul ca asocierea concurenta e inca in proces cu beneficiarul acestei lucrari , e o alta poveste a licitatiei, care face parte din riscul de business al companiei Porr, ce a inceput lucrarile fara sa astepte verdictul magistratilor. Cum va fi, om vedea, dar pana atunci sa zambim nitel, pe tema….

—————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…………..La aeroport, posibil, Oradea. Dispecerul dă permisiunea de decolare unui avion. În acest timp, un lucrător al aerodromului cosea iarba din jurul luminilor de semnalizare de pe o pistă.

Timpul era specific lunii octombrie, adică, ploua ciobănește, iar respectivul muncitor era îmbrăcat într-o manta impermeabilă cu gluga trasă peste cap.

Văzând că se apropie avionul, se ferește într-o parte la 25-30 m și așteaptă decolarea acestuia. Gluga pe cap, sprijinit în coasă.

Trece avionul pe alături, iar el, în semn de salut, le dă din mână membrilor echipajului. Pasagerii avionului, văd și ei această priveliște…

Pilotul:
– Dispecer, spuneţi-i cosașului vostru măcar coasa să o lase jos, pasagerii vor să sară prin hublouri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 56