AEROPORT CADOU

  • _61678869_gettyairportAeroport spaniol, de dat cadou

Politicienii din provincii, banci și constructori din La Mancha și-au realizat visul de a avea un aeroport major. Acum doi ani a intrat în insolvență. Iar acum poate fi chiar dăruit.

 

Pe un loc părăsit de lângă La Mancha, unde mai sunt doar câteva mori de vânt în apropiere ce se rotesc leneș, în vreme boom-ului spaniol din construcții aici se deschidea primul aeroport privat din țară. Unii au vrut să îl denumească făcând referire la Don Quijote, Alții au preferat Madrid Sud. Dar a fost interzis de guvernul federal. La final, s-au pus de acord cu denumirea standard de “aeroport central” din Ciudad Real.

 

Aeroportul, despre care nimeni nu pare să știe exact cât a costat, se spune că ar fi necesitat investiții undeva între 500 milioane și 1 miliard de euro. La cinci ani după inaugurare și la doi ani după faliment, după acești politicieni locali excesiv de ambițioși și bancheri orbi, care au visat la îmbogățire, locația este scoasă la vânzare pentru suma modică de 100 milioane de euro. Cu toate acestea, pentru că există o lipsă totală de persoane sau instituții interesate, probabil că după anul nou vom vedea chiar și o licitație în jurul sumei de 80 milioane de euro. Și dacă nici atunci (cum este foarte probabil) nu se va găsi un cumpărător, este posibil să fie făcut cadou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 53