AEROPORTUL ARE CONSTRUCTOR, PRIMARIA VREA CET-UL, RENOVAREA E OBLIGATORIE

Snapshot 2014-05-29 21-03-46

Avem castigator la aeroportul Oradea. Atribuirea lucrărilor de extindere şi modernizare a infrastructurii Aeroportului din Oradea s-a facut in favoarea asocierii dintre subsidiarele româneşti ale firmelor austriece Porr Construct – Teerag – Asdag cu compania Col-Air Trading, din Bucureşti. Alte oferte acceptate au fost pentru inca  trei asocieri: Construcţii Cluj Napoca – AICI Cluj Napoica – ICCO Energ, Max Boegl – Astaldi – UTI Grup şi Azvi – Trameco – Iamsat Muntenia.

Preţul oferit de asocierea câştigătoare a fost de 79,9% din preţul estimat al lucrărilor de circa 24 mil euro  iar durata de închidere pentru finalizarea lucrărilor va fi de 59 zile, termenul de finalizare a lucrărilor va fi  de 18 luni de la data semnării contractului.Definitiv va fi castigatorul numai dupa perioada de contestatii, c’asa-i la noi.

——————————————————————————————————————————————

Consiliul Local a avizat ieri ca municipalitatea să negocieze în asociere cu Electrocentrale Grup Bucureşti cumpărarea CET II de la firma de avocatură Muşat & Asociaţii, lichidatorul numit.Prin mai noua forma de dare in plata, Electrocentrale Bucureşti va intra în asociere cu cele 29,8 milioane lei, echivalentul a 6,6 milioane euro, cu care este înscrisă la masa credală in contul creantei, iar municipalitatea va investi 1,5 milioane euro, pentru miza acestei afaceri adica de a deveni proprietară a 50 de hectare de teren dintre şoseaua de centură şi Sânmartin şi 90 de hectare de haldă de şlam care va trebui ecologizată.

“Ceea ce hotărâm acum va afecta oraşul pentru următorii 10 – 15 ani. Avem nevoie de terenuri pentru companiile care vor veni pe viitor în Oradea sau cele care sunt deja în oraş şi vor să se extindă. Dacă nu vom avea amplasamente libere începând din 2020 sau 2024 nu vom mai avea ce oferi companiilor şi viteza de dezvoltare a oraşului va încetini”, si-a sustinut punctul de vedere primarul Ilie Bolojan.

——————————————————————————————————————————————–

Reabilitarea fatadelor de pe Corso nu se face ca in Vest, ci prin amenintare. „Pentru cei care nu vor fi de acord, vom aplica măsurile legale. Ce înseamnă asta?! Vom începe reabilitarea clădirii. Cei care sunt de acord vor participa cu sumele care le revin în cotă parte a proprietăţii. Pentru cei care nu sunt de acord, va pune banii Primăria şi urmează să executăm aceste sume de la proprietari, prin ipotecarea apartamentelor. Sper să nu ajungem la vânzarea locuinţelor, dar trebuie să facem asta, altfel, se blochează reabilitarea acestor imobile”, a spus scurt si cuprinzator primarul oradean.

——————————————————————————————————————————————–regular_smile……la cate renovari se vor face e posibil sa….

Doi sobolani intr-un cinematograf nerenovat, mancau o rola de film. Unul din ei intreba:
-Ei, cum e, ti-a placut filmul ?
-Nu prea, mai mult mi-a placut cartea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =